Zaterdag 27 juni

Mij is gevraagd om iets te schrijven voor het Goudriaanse dagboek. Een mooi initiatief en daarom schrijf ik met alle plezier een klein stukje. Mijn naam is Francis van der Grijn 49 jaar oud, en ik woon met mijn vrouw Sandra en kinderen Jasja, Joël en Kyra in de van Assendelftstraat. 

Dit is niet mijn eerste adres in Goudriaan, ik ben namelijk geboren op het Brederodeplein. Vervolgens heb ik vele jaren op de Noordzijde  gewoond, waar ik een geweldig onbezorgde jeugd heb gehad. In 1994 heb ik Sandra leren kennen met wie ik in 1997 getrouwd ben. Na ons huwelijk hebben we nog 2 jaar in de van Gentstraat gewoond, waarna we na een avondje Klaverjassen ons huidige huis konden kopen. We wonen na al die jaren nog steeds met heel veel plezier in dit levendige dorp.

Om mij wat beter te leren kennen neem ik jullie mee naar zaterdag 27 juni 2020. Een doorsnee zaterdag ? Nee niet helemaal, want normaal gesproken breng ik veel tijd door op het voetbalveld, maar door corona ligt dit nu nog grotendeels stil.  En dus zien mijn zaterdagen er tegenwoordig anders uit. 

Sporten is een van mijn hobby’s. Er zijn meerdere sporten die ik leuk vind. Voetbal, wielrennen, hardlopen, schaatsen o.a.  Afgelopen zaterdag heb ik gekozen om een stuk te gaan fietsen met vriend Gerrit Vonk. En samen met Gerrit fietsen is iets wat ik graag doe. Ooit zijn we samen op fietsvakantie geweest naar de Jura in Frankrijk, waar we met onze gezinnen de vakantie hebben doorgebracht. Zaterdag besloten we om een rondje Zaltbommel (90 km.) te doen. Onderweg hebben we nog even spontaan een bakkie, bij een collega van Gerrit, gedaan, die we toevallig in de tuin zagen lopen. Na thuiskomst zag ik een appie van broer Richard, met de vraag of we zin hadden om naar Dordrecht te komen voor een borrel.  Altijd leuk, en dus zat ik om 16:00 samen met Sandra in de auto naar Dordrecht, waar we een aantal gezellige uren met Richard en Maartje hebben doorgebracht. Met een gevulde maag linzensoep waren we om 20:30 weer terug in Goudriaan. Vervolgens hebben we met Jasja en Kyra nog een aantal uurtjes tv gekeken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *