Zaterdag 3 oktober

Hallo allemaal! Ik zal beginnen met mezelf voorstellen. Ik ben Kirsten Broere, 24 jaar en ik neem jullie vandaag een dagje mee naar het theater. Eigenlijk woon ik al een jaartje in Utrecht, maar ik ben nog vaak in Goudriaan te vinden. Zo ook vandaag.

Ik werk nu al zo’n 3 jaar bij Van Hoorne Entertainment in Molenaarsgraaf. Iedereen kent het bedrijf in de regio vooral van Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Daarnaast brengt Van Hoorne Entertainment verschillende theatershows voor kinderen en hun families. Waaronder Brandweerman Sam. Ik ga zelf elke dag (weekenden en woensdagen) mee met deze voorstelling. Zo zie ik elk jaar weer ongeveer alle theaters van Nederland.

Vandaag stapte ik om 6:30u het huis van mijn ouders in de Van Gentstraat uit en vertrok ik naar mijn werk in Molenaarsgraaf. Daar haal ik alle spullen op die elke dag weer mee gaan naar het theater, zoals de was, lunch en merchandise. Vandaag reed ik samen met mijn collega en tevens acteur in de voorstelling Stijn naar, jawel, Winterswijk. Je komt nog eens ergens met een theatertour.

Om ongeveer 9:00u kwamen wij aan in Theater De Storm, waar de techniek al een aantal uur bezig is met het opbouwen van het decor. Wij beginnen de dag in het theater met het opbouwen van onze merchandise stand en de locatie voor de Meet & Greet in de foyer van het theater. I.v.m. het coronavirus zijn er in de theaters verschillende maatregelen waar wij rekening mee moeten houden. Zo hebben wij zelf ook verschillende borden en stippen, zodat de bezoekers aftand houden van elkaar.

Als alles staat gaan wij met z’n allen lunchen en kleden de acteurs zich om. Bij Brandweerman Sam zijn er twee acteurs die live zingen en acteren, de overige vier acteurs zijn skinactors. Dit betekent dat zij letterlijk in de huid kruipen van de karakters uit Brandweerman Sam. De tekst van deze karakters zijn allemaal vooraf ingesproken en staan op band. Tijdens de voorstelling acteren en dansen deze acteurs exact op de timing van de band.

Een uur voordat de voorstelling begint wordt er een soundcheck gedaan. Het geluid is in elk theater net wat anders en zo zorgen wij er voor dat het geluid in alle theaters op z’n best is. Vervolgens ga ik een half uur voor de voorstelling naar de foyer om daar merchandise te verkopen. Als de voorstelling begint ben ik achter de schermen druk bezig met decor wissels en snelverkledingen van de acteurs. Dit doen wij in deze tijd allemaal met een mondkapje, omdat wij vaak binnen de 1,5 meter van elkaar werken. Vandaag hebben wij drie voorstellingen: om 11:30u, 13:30u en 16:00u. Dit is in deze tijd nodig, omdat de zalen maar voor ongeveer een derde gevuld zijn en zo kunnen wij alsnog het aantal bezoekers halen wat er normaal naar 1 voorstelling zou komen.

Afbeelding met binnen, zitten, donker, kijken

Automatisch gegenereerde beschrijving

Na de voorstelling, die ongeveer een uur duurt, ga ik weer naar de foyer om merchandise te verkopen en komen ook de acteurs naar de foyer voor een fotomoment op 1,5 meter afstand.

Aan het einde van de dag, als alle voorstellingen gespeeld zijn. ruimen wij met z’n allen de merchandise weer op en vertrekken wij weer rond 18:30u richting kantoor. Hier ruimen wij de lunch op en vullen dit aan voor de volgende dag. Ook pakken wij nieuwe merchandise voor de dag erna en wordt de was gedaan.

Vervolgens vertrek ik weer rond 22:00u naar mijn ouders om daar snel in bed te springen zodat ik morgen weer met Brandweerman Sam op pad kan. Morgen spelen wij weer twee voorstelling, dit keer in Bussum, waar wij onze première hebben!

Ik hoop dat ik jullie een leuk kijkje “achter de schermen” (letterlijk) heb kunnen geven van mijn dag en veel plezier met het lezen van de komende dagen! – Kirsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *