Zaterdag 30 mei

De dag begon al vroeg in het altijd mooie Goudriaan, dit maal in de van Gentstraat.

Voor Rosita begon de dag al om 23:15 uur op vrijdagavond 29 mei. Dit maal voor een reeks van 4 nachtdiensten in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht.  Het was een erg drukke nachtdienst. Verschillende zieke patiënten die veel zorg nodig hadden. Ook hebben wij nu verwarde patiënten op de afdeling. In de nachtdienst staan wij altijd met zijn tweeën. Normaal hebben wij 30 bedden maar door de corona crisis is alles een beetje anders en hadden wij die nacht 15 bezette bedden, met nog wat lege bedden. De nacht begint met een overdracht en nemen wij dingen over van de avonddienst. Daarna liep ik mijn ronde om 23:30 uur, kijken of de patiënten slapen. Daarna begon ik met inlezen van de patiënten.

Zo rond 02:00 uur kreeg ik een opname. Hier zijn we lang mee bezig geweest omdat het een erg zieke dame was. Tussendoor heb ik verschillende klusjes gedaan. Rondes gelopen langs de patiënten.

Rond 05:00 uur was er eindelijk een moment om te zitten en appte Henri dat hij wakker was. Ook voor hem begon de dag al vroeg op de zaterdag. Henri is werkzaam in de pompverhuurbranche als diesel/pompmonteur, deze zaterdag moest hij naar Damen Shiprepair in Schiedam. Het bedrijf waar hij werkt levert diverse pompen om een cruiseschip in een droogdok van airco, motorkoeling en brandblus water te voorzien. Voor de mensen in de techniek, er stonden 13 pompen en 1,5 km leiding om het schip van 3000M3/H te voorzien. Hiervan waren 5 pompen back-up. Vandaag zou hij met een collega het schip afkoppelen van de tijdelijke pomp installatie, dit omdat het schip gerepareerd was en weer het dok uit mocht.

Om 07:45 uur zat Rosita haar dienst erop. Thuis aangekomen heb ik eerst nog de zorg voor mijn konijnen op me genomen, dit omdat ik een nestje konijntjes heb waarvan de moeder geen melk meer geeft. Dus eerst de baby konijntjes melk geven en daarna om 09:45 uur lekker naar bed. De wekker ging om 13:00 uur om de baby konijnen te voeren maar daarna kon ze nog even slapen.

Om 17:45 kwam Henri thuis, Rosita was net wakker. Opnieuw moesten de baby konijnen gevoerd worden, na dat dit gebeurd was hebben we lekker buiten gegeten. Na het eten hebben we nog even in de tuin doorgebracht en wat gekletst over de dag en nacht. Toen de warmte voor een groot gedeelte weg was zijn we lekker even wezen wandelen naar de Slingelandse plassen en genoten we van al het moois wat een dorp en leven in de polder te bieden heeft. Bij thuiskomst hebben we nog even wat samen gedronken en hebben we nog even de baby konijnen wat melk gegeven, waarna Rosita om 22:30 voor haar nachtdienst weer naar Dordrecht vertrok.

Henri & Rosita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *