Zaterdag 4 april

Hallo allemaal.

Ik zal me even voorstellen…

Ik ben Maarten van Zee, 53 jaar oud, getrouwd met Ada en gezegend met twee prachtige dochters.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als hoefsmid. Dit houdt in dat ik de hoefverzorging doe bij paarden, pony s en ezels. Soms is dit alleen het bekappen(knippen) van de tenen(nagels) van de paarden. Als het noodzakelijk is krijgen paarden ook wel hoefbeslag. Dit kan zijn hoefijzers, kunststofbeslag of aluminium hoefbeslag.

Vanochtend reed ik om 7.45 richting mijn eerste klant, niet zover buiten Goudriaan.

Na goedemorgen gezegd te hebben en elkaar geïnformeerd te hebben over de gezondheid, gaan we aan de slag. De paarden worden bekapt, de eventuele hoefproblemen worden besproken en waar mogelijk een oplossing voor aangeboden.

Na het bekappen is er tijd voor koffie, op veilige afstand worden er even wat stoelen in het zonnetje gezet. Er wordt gepraat over de huidige situatie en besproken hoe een ieder hier mee omgaat en wat we hiervan kunnen leren. We genieten van de zon en maken een nieuwe afspraak voor het bekappen. Zal ik een tikkie sturen…?

Daarna op naar de volgende klanten. De ochtend zit eigenlijk nog best vol.

Om 12.30 komt mijn laatste klant bij mij thuis met de paardentrailer. Na het bekappen van dit paard, begint mijn zaterdagmiddag.

Ik vind het fijn om wat buiten te klussen op mijn vrije middag. Meestal rommel ik dan wat buiten o.a. hout zagen, snoeien of dergelijke dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *