Zaterdag 4 januari

Mijn naam is Lia Beijer… 67 jaar geleden geboren in Goudriaan als Lia de Groot… en daarna nooit meer weggegaan uit dit mooie dorp. Ik woon met manlief… de kids zijn de deur al uit… in de van Gentstraat nr. 35.

Ook aan mij is gevraagd of ik voor het Goudriaanse dagboek een dag wil beschrijven over mijn dagelijkse beslommeringen.

Bij deze dus:

Vandaag, zaterdag 5 januari, heb ik na het opstaan eerst de vogels in mijn tuin gevoerd… een dagelijks vast ritueel in de wintermaanden.

Hieronder een kleine selectie van de vogels die ik rondom ons huis op de foto kon zetten.

Daarna ben ik begonnen om de beloofde mosterdsoep klaar te maken voor “ Goudriaan ontmoet Goudriaan“, een ontmoeting met mede dorpsgenoten om elkaar een voorspoedig nieuwjaar te wensen onder het genot van soep en brood.

Na dit gezellige gebeuren zijn we naar Bleskensgraaf gereden om moeder/schoonmoeder van 96 jaar te bezoeken, die nog zelfstandig woont en mantelzorg van ons krijgt.

Nadat alle “problemen” met o.a. telefoon en licht waren opgelost en de door ons meegebrachte boodschappen opgeborgen waren was het tijd om naar Museum Het Voorhuis te gaan voor de volgende nieuwjaarsreceptie. Ik ben één van de vele vrijwilligers in dit mooie museum. Ook daar was gezelligheid troef.

Rond 19.00 uur waren we thuis en na een broodje gegeten te hebben was het tijd voor de zaterdagavond… om helemaal niets te doen tot dat het bedtijd was.

O ja… elke avond schrijf ik nog een blog over mijn tuin, bloemen en dieren rondom ons huis. Dat doe ik al vijf jaar en inmiddels heb ik al 1633 blogs geschreven. De blog heet Omi’s tuin.

Ik wens de volgende schrijvers in dit dagboek veel succes !

P.S. Er is gevraagd naar het recept van de mosterdsoep.

Daar komt ie…

Leen bij iemand een pasje van de Sligro in Gorinchem…

Zoek in het vriesvak naar een zak mosterdsoep…

Betaal de soep…

Doe de inhoud van de zak in een pan

Doe er één liter water bij en roer goed door…

Even laten koken… en klaar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *