Zaterdag 7 maart

Hallo.

Mijn naam is Arie Woudenberg en wil eerst iets over mijzelf vertellen.

Ik ben 60 jaar, geboren aan de Lekdijk in Tienhoven. Opgegroeid in Schoonhoven en vandaar getrouwd met mijn allerliefste Pauline, en hebben 9 jaar in Bergambacht gewoond. We kregen 4 kinderen, Niels, Ielse, Cindy en Melvin. Eenmaal naar Goudriaan verhuisd werd Pauline, in haar 37e levensjaar ziek. Een ziekbed van 4 jaar en overleed op oudejaarsdag 2002. Onze wereld stortte in. Ik bleef achter met 4 kinderen, waarvan Melvin nog maar 6 jaar was. De hulp en saamhorigheid kenmerkt de inwoners van Goudriaan. Er was een week waar we 80 kaarten kregen.

Na een periode van zorg en verdriet, inmiddels al weer 17 jaar geleden, getrouwd met Anneke Prins en woon inmiddels 30 jaar aan de Zuidzijde 102 in Goudriaan. Ik ben timmerman van beroep. één van de oude stempel, zit al 45 jaar in het vak en werk al 13 jaar als ZZP er,  onder de naam A.W.T. Ik kan wel zeggen dat ik in die 45 jaar alle facetten van het timmerwerk heb ervaren, zelfs tot in Saudi- Arabië en Curacao. Sinds 1 ½ jaar werk ik 4 dagen per week en heb het roer omgegooid en werk nu in de restauratie. Door de week werk ik aan een grote boerderij uit 1763, waar ik mijn ei goed kwijt kan en ben echt weer met mijn vak bezig.

Het is zaterdag 7 maart, ben vrij, maar smeer de boterhammetjes voor mijn lieve Anneke, want zij gaat naar haar werk. Dat doe ik zo uitgebreid mogelijk, naast kaas doe ik er ook sla en tomaatjes op.

Als ontbijt neem ik een kom Brinta met een mok koffie en om 8.00 uur ga ik op weg naar een afspraak met een klant in Schelluinen, voor het oplossen van een lekkage. Het is gelukkig een droge dag en spreek om 14.00 uur af om het probleem op te lossen. Op de terugweg langs Frank Treuren In Meerkerk voor diverse bouwmaterialen en een nieuwe heksluiting , die door de storm kapot was gegaan.

Om 9.30 uur thuis en gelijk de heksluiting vervangen en daarna een heel ander project. Ik ben bezig met het maken van zonwering, d.m.v. binnen luiken. Aan de kamerkant hebben we 3 grote ramen van 90 cm breed. Elk raam wordt voorzien van 4 luiken, die afzonderlijk scharnieren. In totaal 12 luiken. In elke luik frees ik 3 panelen, totaal dus 36 panelen en 36 scharnieren frezen. Jullie begrijpen dat dit een hele klus is, maar het eindresultaat mag er zijn!

Om 14.00 uur ga ik naar Schelluinen, gelukkig is het dak droog en kan ik de lekkage snel verhelpen. Rond 16.00 uur ben ik weer thuis. Nog wat scharnieren uitgefreesd , voor de luiken en dan de douche in. Anneke komt om rond 17.45 uur thuis. Het is altijd mijn streven om dan tip top klaar te zijn. Bij thuiskomst nemen we de tijd voor elkaar en spreken we de dag door.  Na het eten gaan er veel kaarsje aan en steek ik gezellig de houtkachel aan. We kijken wat televisie en gaan om 23.30 uur naar bed. Geven elkaar een dikke kus en bidden voor een goede nacht.

 Een vriendelijke groet van Arie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *