Zaterdag 8 augustus; toerisme 7

Lief Goudriaan,

Na een fantastische zonsopgang over jouw landerijen, is het zo ver: vandaag trouwt mijn broertje Josh met zijn Yvonne. In klein gezelschap wilden zij dit bijzondere moment vieren, dus alleen de directe familie is uitgenodigd en twee beste vrienden (die aan het einde van dit weekend ook voelen als familie). Josh en Yvonne waren op zoek geweest naar een unieke locatie en wilden zich laten leiden door God. Ze vonden een prachtige plek met de naam De Verwondering. Dat belooft natuurlijk veel goeds.

We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt, dat per uitzondering voor deze keer verzorgd wordt door onze gastvrouw Hermineke. Iedereen kan op zijn eigen tijd een bordje pakken en binnen of buiten onze slaaplocatie “Bethlehem” rustig de dag beginnen. Ik loop naar buiten om mijn gekookte eitje te eten en zie het gezelschap genieten in het ochtendzonnetje. Er wordt lekker gekletst en waar nodig nog kennisgemaakt. 

Daarna heeft het bruidspaar een actieve verrassing voor ons bedacht met de mededeling: “Doe je zwemkleding aan.” Met dit bloedhete weer klinkt dat natuurlijk als muziek in onze oren. We komen aan bij de Giessen bij Sloepverhuur Slingeland en wat blijkt: we gaan kanoën! Wat een feest en wat woon jij in een mooie omgeving! Onderweg springen de kinderen af en toe het water in en nu willen de volwassenen ook. Waar kunnen we even aanmeren? Ineens ziet mijn zwager een bekende lopen op de kade! Het blijkt zijn collega met haar gezin te zijn en we mogen allemaal even op hun steiger! Hoe ‘toevallig’.

Nog een half uurtje terug peddelen en dan staat ons een heerlijke high tea te wachten. Tot in de puntjes verzorgd, door Goudriaantje Robert  van Lekker Party Catering die het hele weekend goed voor ons zorgt. Maar eerst mogen we ons allemaal opfrissen om onze feestkleding aan te doen. Aan mij de eer om de bruid op te maken! Altijd een bijzonder moment om zo dicht bij de bruid te zijn op deze belangrijke dag. Na een uurtje is het zo ver en klopt mijn broertje aan… Het moment om zijn bruidje op te halen om samen naar het altaar te kunnen gaan. Over de rode loper komen de twee stralend naar buiten en er klinkt applaus. De eerste traantjes vloeien, vooral bij de bruid. In de schaduw zitten de families lekker te smullen tot dat het tijd wordt voor de tocht.

Bij aankomst gisteren hebben we allemaal een welkomstdrankje gekregen en een goodiebag. In de tas zaten allemaal leuke cadeautjes waaronder voor iedereen spiksplinter nieuwe laarsjes om door jouw weiland te wandelen.

In optocht, iedereen met de nette schoenen in de hand, trekken we het veld over, het bruidspaar leidt de weg. En de laarzen zijn zeker fijn, want de koeien hebben net een paar verse vlaaien voor ons op het pad gelegd.

Na de oversteek komen we toch op een idyllische plek aan! De kippen gaan ons voor op dit mini paradijs. Wij volgen. Een kronkelend pad. appelbomen staan links, bloemen overal en een klein bruggetje dat leidt ons naar de tuin waar de ceremonie plaats gaat vinden. Als in een film….her en der (op anderhalve meter) staan witte stoeltjes en het aanstaande echtpaar zit onder een bamboe pergola waar wapperende witte doeken dansen op de wind. De zon doet haar best en wij wapperen met onze waaiers voor wat afkoeling.

Het trouwerij thema is boer chique en daar doet zelfs de BABS, Floor de With, uit jouw buurdorp Groot Ammers aan mee: hij is boer, maar vandaag in zijn sjieke officiële toga. Hij hangt een prachtig en grappig verhaal op en zet daarmee een ontspannen toon. Ondertussen zijn mijn moeders gebeden verhoord, want de dag ervoor stikte het nog van de vliegen en muggen, vandaag is er geen een. Mijn zusje geeft tijdens de ceremonie een flesje aan de pasgeboren Amy en nichtje Jinthe mag de ringen aangeven.

Mijn vader en beste vrienden van het bruidspaar William en Geertrui leiden de worship, kippenvel! Hoe mooi om op deze plek onder de open hemel te zingen voor God en Hem uit te nodigen op dit moment. Omringt door beide families worden de kersverse mr & mrs Steeds ingezegend.

Na deze hartverwarmende huwelijksinzegening is iedereen toe aan wat verkoeling. Daar was al op gerekend want er wordt meteen ijstaart bezorgd. Niet zo een uit de supermarkt, maar een heuse bruidstaart, maar dan van vers boeren roomijs. Gemaakt door Janette van ijsboerderij den Boer uit het jou wel bekende Giessenburg. Er wordt gesmuld, zelfs door onze kleine Jack Russel Brownie.

Dan kan de wandeling terug ingezet worden terwijl Josh en Yvon een fotoshoot doen met Cas.

Na een frisse douche of een duikje in het opblaaszwembad is er een BBQ in het open veld met uitzicht over het glooiende landschap van Goudriaan. Om je vingers bij af te likken!

Josh zijn vader speelt in de Country Trail Band en zij spelen deze avond zo swingend dat iedereen de gras dansvloer op gaat. De ouders van de bruid zorgen voor een lach en een traan met hun speeches.

Als afsluiting zitten we op hooibalen rond het kampvuur en pakt William zijn gitaar om verzoek nummers te spelen. Met elkaar blèren we de sterren van de hemel. Die sterren kan je hier heel goed zien.

Lief Goudriaan, wat hebben we van je genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *