Zaterdag 8 februari

Een dag uit het leven van de dametjes uit Goudriaan…….

In huize Dame zijn we nog met z’n drieën overgebleven. Anne-Marie, Aldwin en Robbin zijn reeds uitgevlogen. Maar al zijn we maar met z’n drieën meer er gebeurt nog genoeg om een dagboekbladzijde mee te vullen.

Even denken….. Zaterdag 8 februari…… We beginnen zaterdags meestal rustig m.u.v. Marianne die normaal gesproken om 8.00 uur auto’s gaat poetsen bij Vakgarage Roest. Vandaag echter niet, want een bezoek aan de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht staat op het programma. Veel informatie is daar te verkrijgen over gezond leven en glutenvrij eten. Ook kan er veel (glutenvrij) lekkers gekocht worden. Aan het einde van de middag keert Marianne, samen met een vriendin, voldaan huiswaarts met het nodige lekkers in haar bagage. ’s Avonds gezellig met haar vriend Ruben naar vrienden.

Onze (Mari en Marijke) dag begint vandaag om 7.45 uur met een ontbijt. Daarbij ontbreekt het Nederlands Dagblad niet om de actualiteit tot ons te nemen. Marijke gooit zich eerst op de sudoki’s.

Al puzzelend vliegt de tijd voorbij en Marijke maakt zich om 8.45 uur op voor een ritje naar Groot-Ammers om iemand op te halen om samen naar een cursus over pastoraat te gaan in Zwijndrecht. De tweede cursuszaterdag in een rij van vijf. Marijke werkt in een verzorgings/verpleeghuis en doet dit met veel plezier, ze moet dus ook regelmatig in het weekend werken.

Zelf hoef ik deze zaterdag niet te dammen…dus tijd voor andere dingen. Ik trek de stoute schoenen (laarzen) aan om een begin te maken met het spitten van de moestuin. Altijd weer de spannende vraag of de rug het kan houden. Maar…..deze keer het advies van Gerrit opgevolgd door te spitten met een riek in plaats van met een spa. Ik moet veel meer naar Gerrit luisteren….. En de mest die we samen uit Giessenburg betrokken, is toppie! Koeienmest van de bovenste plank die onder vandaan komt, want oude mest is nog altijd het best!

Daarna ook nog even het gazon bij onszelf en van de buurvrouw voorzien van kalk om mosvorming tegen te gaan. Tenslotte nog gedroogde koemestkorrels aan de bloementuin gegeven. Wat zal alles weer gaan groeien!

Na een korte lunchpauze richting Sliedrecht gegaan om een ‘vriend’ op te halen die ik had beloofd om mee naar de voetbal te gaan. Altijd weer een hele happening. Genietend van het autoritje, waarin de actualiteit en de automerken alle aandacht krijgen, komen we om 14.15 uur in Tricht aan. Daar speelt Robbin met VVAC 2. Een druilerig regentje en een 2-0 nederlaag doet ons twee uur later afdruipen naar Goudriaan. Marijke is inmiddels gearriveerd na een waardevolle cursusdag. Tijd om even bij te praten. Mijn ‘vriend’ geniet van zijn wensdrank: Warme chocolademelk met slagroom. Ook de keuze van het eten lag bij hem. Een week eerder had hij al voor spaghetti gekozen. ’s Avonds nogmaals zijn wensdrank genomen en weer huiswaarts.

En dan….. tijd voor Wie is de Mol? Een programma waarover de meningen in huize Dame sterk verdeeld zijn. Voor mij betekent dit mailtjes beantwoorden en nog even een kerkbodebericht schrijven voor de volgende huiskringavonden. Nadat de Molspanning is verdwenen, gaan we aan het lezen en genieten we nog van een drankje. Een inspannende, ontspannende zaterdag is weer voorbij en richten ons op de rustdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *