Zondag 13 september

Vandaag mag ik een stukje schrijven. Eerst zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Jantina Schilperoord, 69 jaar.  Sinds 1977 woon ik in Goudriaan, eerst in de van Tetsstraat, daarna op de Zuidzijde. Daar is het gezin uitgebreid tot 6 kinderen.  Inmiddels woon ik al weer bijna 18 jaar, na een scheiding,  in de van Tetsstraat en ben ik sinds 2005 gezinshuisouder voor Remy geworden. Alleen hij woont nog bij mij.

Nu een beschrijving van zondag 13 sept. zoals ik die doorgebracht heb. Zoals iedere dag begin ik de dag met een koffie verkeerd, daarna douchen en aankleden. Vandaag volg ik de kerkdienst thuis samen met een straatgenoot. Na afloop  van de dienst doen we samen nog een kopje koffie en daarna vertrekt de medeluisteraar naar eigen huis. Een telefoontje beantwoord i.v.m. de bloemengroet.  Nu is het tijd om wat te lezen en is het heerlijk weer om daarvoor in de tuin te gaan zitten. Na wat gelezen te hebben is het tijd om wat te eten. Daarna ga ik met een vriendin een stukje wandelen en omdat het wat lastig is om collectebonnen die ik uitschrijf voor de kerk nu in de kerk uit te delen doen we dat tijdens ons rondje door Goudriaan. Eenmaal weer thuis even contact gezocht met zoon Frank die vrijdag had laten weten zondag met de jongste kleinzoon, inmiddels alweer 5 weken, een bakkie te komen doen.  Helaas was hij vergeten te laten weten dat het van hun kant niet door kon gaan. Dan maar alleen een glas thee gebruiken.  In de tuin nog wat op de laptop opgezocht, gelezen  en een spelletje gedaan. Toen werd het weer tijd om het eten klaar te gaan maken want voor vanavond heb ik een plaats gereserveerd voor de kerkdienst waarin onze oud-predikant Ds. Van Trigt voorgaat. Op zondag wordt het meestal soep en een broodje en ook vandaag is daarvoor gekozen. Dit keer wordt het kippensoep, een broodje kipsaté of broodje met gebakken kaas en als toetje appel-kaneel vla.  Remy is thuis dus wordt er samen gegeten. Om 10 over 6 richting de kerk gegaan waar mij een plaats aangewezen werd in het midden van de bank, ter hoogte van de zij-ingang, maar eerst even de handen onder het pompje gehouden, want dat is nu de gebruikelijke gang van zaken. Het was fijn om deze dienst weer in de kerk mee te kunnen maken. De bloemengroet wordt door iemand anders weggebracht maar i.v.m. rugklachten en de zwaarte van het stuk heb ik afgesproken de groet vanuit de kerk mee te nemen en even mee te lopen. Net thuis gaat de telefoon en laat zoon Jeroen weten dat hij vertrekt uit den Haag. Hij komt 2 kleinkinderen brengen die morgen een vrije dag hebben i.v.m. studiedag leerkrachten en dinsdag Prinsjesdag ook vrij zijn.

Dat is gebruikelijk in den Haag. Daarom afgesproken dat hij ze ná de kerkdienst naar Goudriaan zal brengen en ze dinsdag weer op komt halen. Voor mezelf thee gezet en rond kwart voor 9 stond de koffie voor Jeroen klaar en kwam hij met een  half slapend meisje binnen, de kleinzoon liep op eigen benen. Ze zag er naar uit bij oma te gaan slapen maar het gaf toch even wat problemen toen ze naar bed gebracht werd. Ze zouden ieder op een andere kamer slapen, even een matras versleept en toen konden ze bij elkaar op de kamer slapen. Terwijl Jeroen de kinderen naar bed brengt zorg ik voor nog een kopje koffie voor hem. Nog even wat met hem gepraat, na zijn vertrek de deuren op slot gedaan en de lichten uit. Deze zondag was mijn bedtijd een uur verschoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *