Zondag 17 mei

Hallo dagboeklezers,

Oosteind Goudriaan, Zondag 17 mei 2020

Deze dag heb ik de beurt om een dag uit mijn leven te beschrijven.

Ik zal mij eerst eens voorstellen. Ik woon samen met mijn man Peter en dochter Jantine en de poezen aan de Noodzijde.  Onze zoon is de deur uit. Ik ben geboren en getogen in Middelburg, sommigen kunnen dat nog aan mijn accent horen. Alhoewel op mijn werk het ‘dag hor’ opvalt, dus ook in Alblasserwaard aardig ingeburgerd.

Het is weer Corona-zondag, wel een bijzonder jaar om er met elkaar een dagboek over bij te houden. De laptop opgestart voor Goudriaan-live vanuit Ottoland, over twee minuten gaan we: ín première, koffie in plaats van pepermuntjes en het oplopende getal van aantal kijkers geeft gevoel van verbondenheid. Zo op afstand ontvingen we een bemoediging in crisistijd, vreugde ondanks verdriet.

De paar uurtjes tot werktijd vullen zich makkelijk met koffie, lunch, een leuke thriller (Oh kun je dat zeggen van een verhaal over zelfmoord, moord en poging tot moord), breiwerk, wat ik eerst eens af moet maken omdat er weer veel te veel projecten op de plank liggen en mijn hoofd al weer nieuwe aanmaakt.

Dan is het tijd om met broodtrommeltje naar Houten te gaan, mijn werk ADL-assistentie bij Fokus Wonen. Dit is gespecialiseerde thuiszorg, op afroep, voor mensen met een lichamelijke beperking. Een breed scala aan werkzaamheden van vogel naar buiten jagen tot warm eten opwarmen, persoonlijke assistentie maakt het tot een afwisselende werkdag.  Als bijna iedereen weer in bed ligt ga ik op het gemakje met de Benz huiswaarts.

Nog even de dag doornemen met manlief en dan snel naar bed.

Een hartelijke groet en nog vele goede jaren met elkaar in ons dorp.

Marjan Blokland-Dekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *