Zondag 19 april

Beste lezers van het dagboek van Goudriaan. Ik zal mijzelf even voorstellen; Mijn naam is Iris van Oosterhout, getrouwd met Ben en trotse moeder van Bob en Fleur. Ik heb een nagelstudio aan huis en ik werk 2 dagen bij Anna van Toor in het Piazza centrum. Wij wonen alweer 20 jaar op onze fantastische stek aan de Noordzijde.

Vanmorgen stond de wekker om 07.30. Na douchen en aankleden ga ik dan eerst de paarden voeren. Dit is iedere ochtend vaste prik. Daarna zijn de poezen aan de beurt en dan ga ik met Lars, onze bruine labrador, een stukje lopen. Nadat de veestapel is voorzien van eten heb ik lekker een ontbijtje gemaakt en gegeten met Ben. Rond de klok van 10.00 uur ben ik naar stal gegaan om de paarden te mesten. Wij hebben thuis 3 paarden staan en 2 pony’s. Twee van onszelf en de andere van dorpsgenoten. Dat mesten doen we met elkaar. Ieder heeft zijn eigen dag, maar in het weekend zijn we er op zondag vaak met een ploegje. Dat is altijd erg gezellig en met elkaar zijn we snel klaar.

Vervolgens zijn we lekker op buitenrit geweest richting de Slingelandse plassen. Was een spannend ritje dit keer, want aan het einde van de ruilverkaveling schrok de pony van Mathilde en hingen we er half naast. Marieke probeerde een foto te maken voor het dagboek maar dat liep even iets anders. Toen we met de paarden te water waren liet Marieke haar mobiel een duik nemen in het water. Snel eraf gesprongen, telefoon uit het water gevist en volgens de laatste berichten doet hij het nog. Verder was het een heerlijke rit.

Thuis aangekomen wilde Emma mijn oudste buurmeisje nog even in de bak rijden en heb ik haar nog even op weg geholpen. Zo leuk om met elkaar een passie te delen en dat aan huis. Daar ben ik heel dankbaar voor. Eenmaal weer in huis ben ik maar even achter de strijkplank gaan staan.

s’ Middags heerlijk in de tuin gezeten met het gezin. Lekker aan het puzzelen geslagen en toen weer de keuken in voor een heerlijk maaltje. Na de koffie de paardjes weer op stal gezet en lekker op de bank naar Boer zoekt vrouw gekeken. Was weer een heerlijke relaxte zondag en kunnen we er weer tegenaan de komende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *