Zondag 19 januari

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Joop van der Grijn, 72 jaar en getrouwd met Gerda. We hebben 5 prachtige kinderen en zijn de trotse grootouders van 16 kleinkinderen.

Het is vandaag zondag en vanmorgen ben ik vroeg wakker geworden en maak, zoals altijd, een ontbijt klaar. 5 weken geleden heeft Gerda haar heup gebroken en ik ben nu ook mantelzorger.

Om 09.15 uur is het tijd om naar de kerk te gaan, wat ik fijn vind. Als ik een keer niet ga voel ik dat als een gemis. Het is fijn om mensen te ontmoeten maar ook God er te ervaren. Ik krijg veel kracht en inspiratie uit mijn geloof. Het wordt een rustige zondag denk ik. Ik heb wel wat gepland voor vandaag. Eerst even Buitenhof kijken en daarna boetseren en nog aan een opdracht werken. De krant is ook nog niet helemaal gelezen en tussendoor nog Word Feuten.

Na 15 minuten Buitenhof hoor ik een portier dichtslaan en onze zoon Richard komt met Maartje, Merijn en Vinnie een bakkie doen. Heel gezellig! Even daarna, hoor ik  trip, trip, trip en daar hebben we Tamara, Leon en Dewi. Ook zij schuiven gezellig aan.

Zulke onverwachte bezoekjes vind ik altijd erg gezellig en de plannen die ik had komen later wel. Na hun vertrek toch nog even het Atelier in gegaan en heb wat geboetseerd.

Om 18.30 naar de zangdienst: fijn gezongen. Daarna nog naar vrienden in Goudriaan en toen we thuis kwamen was het inmiddels maandag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *