Zondag 22 maart

Het is Zondagochtend. Om 6.30 word ik wakker van de wekker van mijn man en realiseer me meteen dat mijn wekker niet is afgelopen. Deze zou een kwartier eerder af moeten gaan. Dat wordt dus even opschieten geblazen. Voordeel van de zondag is dat het lekker rustig is op de weg. Ik vind het dan ook heerlijk om op het gemak door de polder naar mijn cliënten te rijden. Als de route dit toelaat ga ik graag op de fiets. Maar omdat ik vanmorgen een uitgebreide route heb ga ik met de auto.  Bastiaan moet dit weekend ook werken. Hij vervoert meel met een bulkauto. De bakkerijen draaien altijd 24 uur door, maar door het brood hamsteren is het dit weekend extra druk.

Ik geniet van het werken in de wijk. Het contact met cliënten en de mensen die om hen heen staan, de afwisseling en het improviseren. Ik heb vele jaren bij Rivas gewerkt en werk sinds een jaar of drie bij Buurtzorg.  Het kleinschalige clientgericht werken bevalt me goed.  Ook in de wijk is het Corona virus het gesprek van de dag. Vandaag voor het eerst ter bescherming van de mensen met een mondkapje op zorg verleend. Dit is wel even wennen. Ik neem de vragen en angsten van de mensen serieus, maar probeer ook vooral andere gespreksonderwerpen aan te snijden om voor wat afleiding te zorgen. Het ontluiken van de lente is hierbij een dankbaar onderwerp.

Om 12.30 stap ik ons heerlijke huis aan de Heuvel weer binnen.  Nog even de laatste hand leggen aan de rapportage en een boterham eten. De zon schijnt uitbundig, maar buiten eten is jammer genoeg net te koud omdat de wind erop staat.  Al snel stappen Jelle en Lisa binnen en schuiven gezellig aan. Wat is het toch heerlijk dat de kinderen dichtbij wonen. Wat dat betreft zijn we echt verwend. Anne, Pieter met (klein)dochter Eva  en Jelle en Lisa wonen ook in Goudriaan op de “Drinkwaard boerderij” .  

Om twee uur komt ook Bastiaan weer thuis. Om een uur of drie gaan we lopend in het zonnetje naar Ottoland. Dochter Lotte is bij vriend Albert en vroeg of we daar een bakkie kwamen doen. Lotte had die ochtend een spitskool schotel gemaakt en wat er over was kregen we in een bakje mee. Dat was niet alleen makkelijk, maar ook erg lekker!

Heerlijk uitgewaaid komen we thuis. Lekker op de bank de overdenking op live.kerkgoudriaan.nl van die ochtend bekeken en beluisterd.  
Nog wat gedronken en gekletst. Omdat morgen de wekker weer om 5.45 afloopt, duiken we lekker op tijd ons bed in. Om 21.30 gaat bij ons het lampje uit!

Greet Timmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *