Zondag 22 november

Om 07.00 uur ging de wekker, ik dacht dat is vroeg (het was immers zondag) maar de reden kwam gelijk op. Schaatsen in Dordrecht.

Ik kom oorspronkelijk uit  Den Haag, ik ben. zoals ze dat hier noemen. “import”.  Nu is het probleem dat ik Den Haag altijd op ijshockey schaatsen over het ijs ging, maar daar kom je in Goudriaan niet ver mee. Ik kan u vertellen dat de overgang van ijshockeyschaatsen  naar noren een flinke stap is. Kon ik redelijk uit de voeten op ijshockeyschaatsen,  op noren  is dat andere koek.  Vandaar dat je dan maar 1 ding kunt doen: lid worden van de ijsvereniging Alblasserwaard en leren schaatsen op noren. En nu maar hopen dat die Molentocht er ooit komt.

Dus om 08.15 uur op het ijs, samen met mijn vrouw Marijke. En gaan met die banaan.  U zult denken dat is wel erg vroeg, ja dat is waar, maar dan heb je wat aan je dag.  Zonder vallen en opstaan de les gevolgd. 

Daarna vindt er ook weer een ritueel plaats namelijk koffie drinken bij oma.  Op zondagochtend een verzamelplaats van kinderen en (achter)kleinkinderen. Hier worden de beslommeringen van de afgelopen week besproken en de komende activiteiten van de week die voor ons ligt. Grote wereldproblemen worden dan in een kwartier besproken  met daarbij gelijk de oplossing. 

Daarna snel naar huis om te videobellen met mijn dochter Romy, ze is 25 jaar geworden. Helaas kunnen we daar niet op de koffie want ze woont sinds vorig jaar op Bonaire en is net bevallen van een zoon. Vorige maand zijn we op kraamvisite geweest (wat net lukte tussen alle Corona maatregelen door). Ik ben dus een trotse opa.

In de middag proberen we altijd te bewegen, ofwel  een rondje Goudriaan of we pakken de auto met de fietsen achterop en gaan dan een fietsknopenroute in de buurt rijden. Dan ontdek je pas hoe mooi dit deel van Nederland is . Vandaag een rondje Goudriaan gelopen dan kom je altijd bekende gezichten tegen waarbij ik dan vaak aan Marijke vraag wie zijn dat. Niet om nieuwsgierig te zijn maar uit interesse wie er in Goudriaan woont.

Om 19.00 uur zitten wij, Marijke, Maarten (die vandaag lekker heeft gekookt) en ik, met het bord op de schoot Studio Sport te kijken.  Interessant omdat  we nog steeds een discussie hebben wie de beste club is van Nederlands;  010 of Ajax

Het weekend schiet voorbij en morgen weer  mijn bijdrage leveren aan de werkzaamheden van de Raad van State, nu in verband met de Corona  thuis aan het werk in plaats van standplaats Den Haag.

1 zondag uit het leven van Robert Kuijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *