Zondag 23 augustus; De kapsalon

In juli 1991 is kapsalon Papillot geopend op de Zuidzijde 116 in Goudriaan. Piet en ik trouwden in dat jaar en hadden het boerderijtje van Ab en Jopie Zwijnenburg gekocht. Zo kon er vee verhandeld worden en was er in de ‘keuken van tante Heiltje’ plaats om de kapsalon in te richten.

Tijdens ons trouwfeest werd de kapsalon omgedoopt tot kapsalon De Schapenkop. Dat bord heeft maar kort in de tuin gestaan.

Kapsalon Papillot kreeg al gauw versterking in de vorm van een zaterdaghulp en later volgden vaste krachten.

In oktober 2002 verhuisde de kapsalon naar nummer 143b. Nog altijd aan de Zuidzijde. De klanten verhuisden mee. Zij kwamen en komen overal vandaan, maar veelal uit Goudriaan.

De klanten van het eerste uur die nog steeds naar Papillot komen, daar ben ik heel dankbaar voor.

Ook in een salon in dit kleine dorp zijn de dagen nooit hetzelfde. Van knippen tot feestkapsels. We maken ook de bijzondere dagen met de klanten mee. Zo pakken we de avond van tevoren het koffertje in om ‘s ochtends de bruid mooi te maken voor haar grote dag. Verdrietige dagen horen daar ook bij, zoals het afscheid van dierbaren.

Klanten voor wie het niet meer mogelijk is om naar de salon te komen, bezoeken we aan huis. Deze persoonlijke kant maakt het werk zo bijzonder.

De afgelopen tijd was en is nog steeds een spannende tijd. De twee maanden sluiting voor contactberoepen hebben we goed gebruikt om de kapsalon op te leuken. Toch hoop ik onze klanten niet nog eens zo te moeten missen.

Kapsalon Papillot, Anja Stuij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *