Zondag 23 februari

Mijn naam is Marit, ik ben 20 jaar en ik woon in de van Tetsstraat, jullie kunnen mij nu nog regelmatig zien langs scheuren in mijn zwarte Volkswagen cabrio.

Zondag 23 februari, het is vroeg dag. Om 6 uur ging de wekker weer. Ik was de avond daarvoor naar Feyenoord geweest, dus ik was op zijn zachts gezegd best wel moe.

Om 7 uur roept de plicht dat ik moet komen werken. Dagdienst dus. Er wachten 7 lieve cliënten op mij die allemaal een stukje aandacht verdienen. Om half 7 in de auto richting Sliedrecht. De Merwebolder dus. Een groot terrein, bijna een dorp waar mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking wonen, werken en hun eigen leven leiden.

Ik liep zo rond zevenen de woning binnen waar ik werk. Het was lekker rustig en hoorde nog niks. Eerst de nachtdienst maar eens bellen om te zeggen dat ik veilig aangekomen ben ondanks de harde wind.

Nadat ik de nachtdienst had gebeld ben ik eerst maar even een bakkie koffie gaan drinken, het was nog vroeg en ik hoorde nog niemand. Dus even snel rapportages lezen. Om 8.00 hoorde ik de telefoon gaan, er was iemand wakker. Die maar even helpen met aankleden en douchen. Rond 9.30 waren ze allemaal op en gingen ze hun eigen ding doen.

Om 13.30 ging de bel, visite! Dit is voor de cliënten erg leuk, maar soms ook wat druk. Lekker een bakkie koffie gedaan met de visite en gezellig gekletst. Een standaard zondag dus. Om 14.30 kwam mijn collega en werd ik afgelost. Even overdragen en lekker naar huis.

Eenmaal thuis aangekomen even de werkdag doorgesproken met mijn ouders onder het genot van wat drinken. Nadat ik dat had gedaan en ben ik even gaan liggen en heb mijn favoriete serie gekeken.

Ik had zaterdag een proefrit gemaakt in een andere auto, na hier een nachtje over geslapen te hebben toch maar besloten om een ander racemonster te kopen. Dus voortaan scheur ik langs in een grijze Toyota Yaris ipv in een cabrio.

Om 20.30 begon het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw, dit met mijn moeder op de bank gezellig gekeken onder het genot van een kop thee. Daarna nog even serie gekeken en toen naar dromenland vertrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *