Zondag 25 oktober

Lief dagboek,

Vandaag mochten we een uurtje langer blijven liggen, want de klok ging een uur terug. Vooral voor Jan Arie heel fijn, want die gaat elke ochtend om 6:00 uur naar zijn koeien. Na een heerlijk ontbijt met vers geperste jus en een gekookt eitje vertrokken Yfke, Melle en ik (Janneke) naar de Multistee. In coronatijd is er elke twee weken op zondagochtend kindernevendienst tussen 10:00 en 11:00 uur. Vandaag ging het over Elia en Elisa. Best een tongbreker, zeker omdat er ook twee(!) meiden met de naam Elisa in de groep zitten. We hadden het erg gezellig en de tijd vloog om.

Matthias en Jan Arie hebben de kerkdienst vanuit huis op de bank meegekeken. Daarna koffie met zelfgebakken cake. Weekendeditie van Trouw doorspitten en even de BEAM kerkdienst (NPO 2) terugkijken. Ik werk al een tijd bij de EO en ben sinds een half jaar manager van een aantal teams, waaronder de jongerenafdeling BEAM. Extra leuk dat vandaag het praatje in de BEAM dienst door Wilke Stuij werd gedaan, die hier ook uit de buurt komt, én familie heeft in het dorp.

’s Middags een heerlijke wandeling door het dorp gemaakt. Yfke op de skeelers, Matthias hardlopend, en Melle op de fiets. Wat is de herfst toch een mooi seizoen. Eigenlijk zijn alle seizoenen mooi in Goudriaan. Onderweg nog wel een boom met gekrenkte trots ontmoet (zie foto). En natuurlijk een flink stel andere leuke Goudrianers.

Jan Arie bedient ’s avonds het videosysteem in de kerk en ik blijf thuis met de kinderen. We doen nog een paar potjes Beverbende om de herfstvakantie af te sluiten. Elke zondagavond nemen Jan Arie en ik heel braaf de agenda’s door om te zorgen dat de breng-, haal- en kookstress door de week niet te hoog oploopt. Daarna nog even achter de laptop om de week voor te bereiden. Zoeken naar inspiratie voor de kerstviering in december, en de vergadering over de jubileumglossy deze week voorbereiden. Zo, nu nog even lekker op de bank ploffen en morgen fris weer op. Weltrusten!

Janneke Koorevaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *