Zondag 26 april

Ad de Vries is mijn naam. 79 jaar geleden geboren in Goudriaan en bijna  56 jaar getrouwd met Ali Beuzekom (78), ook geboren in Goudriaan, om nooit meer te vertrekken uit ons mooie dorp waar wij ook met plezier ons werk hadden in het woninginrichtingsbedrijf wat nu De Vries Interieur is.                                                                  

We zijn gezegend met 4 kinderen en 13 kleinkinderen. Alle vier zijn gehuwd en waarvan er drie in Goudriaan en één in Ottoland  wonen.   

We hebben in Goudriaan sinds ons huwelijk op vier adressen gewoond en nu sinds september 2016 in het wijkje De Hoeve, waar we in een mooi appartement buitengewoon naar ons zin wonen. In dit wijkje staan wij wat leeftijd betreft bovenaan!

Onze zondagmorgen begint altijd, en ook nu, met een heerlijk ontbijt. Vanwege de corona lockdown ook deze zondagmorgen voor de 7e keer geen kerkdienst maar weer een online viering van onze gemeente. Het was uitstekend verzorgd door onze predikant Arie de Fijter en gemeenteleden. Het was allemaal erg goed om te zien en te horen, maar toch missen we het elkaar ontmoeten, het samen zingen en beleven, en na de dienst koffie op het kerkplein of in de kerk.

Na de viering hebben we koffie gedronken met appelgebak uit eigen keuken, hadden we de Trouw zaterdagkrant met bijlagen, en Bach of ander componisten op de achtergrond. Voor de lockdown hadden we veelal koffiedrinkers of bij anderen op de koffie. Vanwege de coronacrisis is het stil geworden bij ons. We missen het onverwachte binnenkomen van (klein)kinderen en anderen. We worden niet vergeten  door buren en mensen om ons heen met groeten per telefoon of een kaartje. Klop op het raam van Aart: “alles goed met jullie?” Zaterdag kwam wijkouderling Gerlinde van Elk met een bloemengroet van de gemeente.  We waarderen het zeer.

Het is vandaag prachtig weer en deze zondagmiddag brengen we in hoofdzaak door op het terras of in de tuin in de zon met een heerlijk glas witte of rode wijn. Wat later In de middag hebben we nog genoten van een korte wandeling tot de Heuvel en de Postkade.

De zondagavond was lezen en kijken; “Boer zoekt vrouw”, werken aan de legpuzzel (1000 stukjes), en weer kijken naar actualiteiten op de tv en daarna als afsluiting op  tv de dramaserie “The inner Circle”.

 De vlaggestok met vlag en wimpel klaar gelegd voor de koning.

Om kwart over 12 naar bed, na eerst God gedankt te hebben voor deze mooie dag. 

Ook deze zondag hebben we ervaren als een heilzame onderbreking!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *