Zondag 28 juni

Hoi, ik zal mij even voorstellen; mijn naam is Mathilde Vonk-Aantjes (42) en ben gelukkig getrouwd met een échte Goudrianer Ronald Vonk. Zelf kom ik uit Molenaarsgraaf, waar mijn vader en moeder nog steeds wonen. Ik heb een tweelingzus, een zusje en twee broertjes. Bijna elf jaar geleden zijn we op de Noordzijde, in het ouderlijk huis van Ronald, gaan wonen. We hebben drie fantastische kinderen; Emma (10), Benthe (9) en Teun (6). Sinds een half jaartje hebben wij ons gezin uitgebreid met een pony , hij heet Mr Bling (4).

Zondag 28 juni 2020

De dag begint goed…. De wekker geeft 7:50 uur aan en ik hoor Teun voorzichtig naar beneden stampen. Ik draai me nog even om, gisteravond feestje van Peter Roest gehad, dus nog weinig kracht om eruit te komen. Rond 8:00 uur zijn ook Emma en Benthe beneden. Nog max. een half uurtje liggen en dan eruit om het ontbijt klaar te zetten. Om 9:30 uur is iedereen aangekleed,  zijn de broodjes gebakken, de eieren gekookt en kunnen we lekker met elkaar ontbijten. We hebben niet veel tijd over, want om  10:00 uur worden Emma en ik in de stal verwacht voor ons wekelijkse paardrij-uitje met buurvrouw Iris van Oosterhout en Marieke Buitendijk. Sinds kort gaat ook (kleine) Iris van Wijk met ons mee. Helaas voelde Marieke zich vanmorgen niet zo fit door de hooikoorts, ze vond het prima als iemand anders op haar paard (genaamd Muis) mee zou gaan. De buuf wilde wel op Muis mee, toch super leuk dat we dan op elkaars paard kunnen rijden! Deze week is het een rondje dorp geworden. Na de buitenrit hebben we Emma thuis opgehaald, dan kan ze nog even met Mr Bling in de bak rijden.


.

Inmiddels is het 12:00 uur, tijd voor een (verlaat) bakje koffie met Ronald en kijk ik de kerkdienst van 10:00 uur terug op de laptop. Teun staat te popelen om te gaan vliegeren, er staat een goede wind en het vliegeren gaat heel goed.

Inmiddels is de tijd voor ons middageten verschoven naar 14:00 uur. Na het eten is Teun gaan vissen, Ronald gaan chillen op de bank en Emma en Benthe zitten een filmpje te kijken. Voor mij een moment om een cadeautje in te pakken en voor het flesje wijn nog even een persoonlijk wijnetiket te maken. Daarna maken we ons klaar voor vertrek.

Om 15:45 uur verlaten we Goudriaan en worden we verwacht in Molenaarsgraaf bij mijn tweelingzus voor de verjaardagen van mijn zwager en neefje.

Het was een gezellige middag. Toen we de auto instapten om naar huis te gaan, was het al 18:30 uur, wat gaat de tijd toch snel! Tien minuten later rijden we Goudriaan in. Tijd om eten te koken, dit keer lekker makkelijk wat salade gemaakt, kippetje gebakken met wat frietjes erbij. Na het eten  nog eventjes naar de pony om zijn vliegendeken op te doen. Dan is het tijd voor de kinderen om naar bed te gaan. Als Teun op bed ligt en de meiden op bed lezen, gaan wij lekker een bakje koffie doen. Na de koffie gaan Emma en Benthe slapen.    

Om 21:15 uur heb ik eigenlijk wel zin om te gaan hardlopen. Ronald zegt “doen, maar wel snel terugkomen☺”… dus hardloopschoenen aan, doppen in en gaan. Heb een klein rondje Putten gelopen, het was heerlijk weer en lekker gelopen! Daarna hebben we gezellig nog wat gedronken, het werk voor morgen voorbereid en tot slot het verslag van de dag gemaakt.

Het was weer een heerlijke zondag, die voorbij is gevlogen!      

Mathilde Vonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *