Zondag 31 mei

Ik mag vandaag, 1ste Pinksterdag, in het dagboek schrijven.

Zal mij eerst even voorstellen, ik ben Sheila van den Berg, getrouwd met Jan, samen zijn wij de gelukkige ouders van, Hanneke, Louwrina, Cees-Jan, Sarah en Emma. (De 7 Bergen dus ;). Deze Bergenclan heeft zich al aardig uitgebreid, inmiddels hebben wij al 3 kleinzonen en 3 kleindochters.

Sinds 4 jaar mag ik mij een Goudrianer noemen, een Kroospikker volgens de Goudrianers. Ben van geboorte een Streefkerkse (een Meerkoet). Vier jaar geleden hebben wij het oude Burgemeestershuis gekocht. Er stond ons een hele uitdaging te wachten maar daar houden wij wel van. Wij zijn al meerdere uitdagingen aangegaan, maar dat krijg je ook als je hobby klussen is en je werk interieurontwerper, het is voor ons “way of life”.

Vandaag lekker een beetje uitgeslapen, om half negen uit bed gegaan om een ontbijtje te nuttigen. Er stond voor dit weekend de Roparun in mijn agenda gepland, helaas door de corona afgelast, erg jammer vooral ook omdat het zulk mooi weer is. Hoop het volgend jaar echt mee te maken.

We hebben vandaag om half 12  afgesproken met vrienden in Nieuw Lekkerland. Omdat het lekker weer is pakken we de fiets.

Nu heb ik jullie nog niet voorgesteld aan onze huisgenoot Guus. Guus is een ruwharige Jack Russel van 19 maanden. Guus is een vrolijke eigenwijze hond, net een blij ei. Guus mag vandaag ook mee, dus word zijn caravan achter mijn fiets gekoppeld en rijden maar.

Na een mooie rit door de polders van de Alblasserwaard komen we op onze bestemming aan.

Na vele gezellige uurtjes (op veilige afstand) gaan we weer huiswaards, een flinke trap tegen wind.

Thuis gekomen nog even van de tuin genieten maar niet te lang want er staat nog een pan met Vlierbloesem waar ik siroop van moet maken. Na 48 uur kan de bloesem uit de pan en kan ik de siroop afmaken en in flesjes gieten. Daarna alles naar de kelder gebracht. Moet zeggen dat ik wel blij wordt van ik al die flesjes en potten op de plank.

Toen een hapje gegeten en nog naar Boer zoekt Vrouw gekeken (ben fan vanaf het eerst uur;).

Daarna nog even lekker in de tuin gezeten, genietend van de kwakende kikkers en de padden geluiden, dat geluid laat zich moeilijk in woorden omschrijving.

En toen was het tijd, oogjes dicht en snaveltje toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *