Zondag 8 maart

Vandaag mag ik een bijdrage leveren aan het dagboek van Goudriaan. Mijn naam is Lenie de Gier uit Nieuwpoort. Hé zal je nu denken. Het is toch het dagboek van en door Goudrianers. Dat zit zo: Wij zijn sinds 3 maanden inwoners van Nieuwpoort. We wonen in een nieuw appartement in De Rede. We hebben het intussen heel goed naar ons zin.

Hiervoor woonde ik 73 jaar in Goudriaan evenals mijn man Jan (72) die ook in Goudriaan geboren is. We kregen daar 4 kinderen en hebben intussen bijna 12 kleinkinderen.. We woonden in Goudriaan altijd met heel veel plezier en op een mooie plek.

We dachten daar ooit wel eens een keer vandaan te moeten vanwege gezondheid en leeftijd. Toen opeens de mogelijkheid kwam een appartement in Nieuwpoort te kopen pakten we dit met beide handen aan. Te meer omdat onze Marleen samen met Marcel al heel lang geleden te kennen gaven ons huis te willen kopen. Toen dit allemaal mogelijk bleek was de keus snel gemaakt. Intussen is het hele huis gestript en naar hun idee verbouwd.

Nu mijn dag: Ik stond vanmorgen op om 8 uur. Toen ik in de kamer kwam stond mijn ontbijt al klaar. Zoals elke morgen klaargemaakt door Jan. We luisterden nog even naar het ZKV van A.L. Snijders. Daarna maakte ik mij gereed om naar de kerk te gaan. We blijven met nog enkele bewoners die ook uit Goudriaan komen naar onze eigen kerk gaan. We carpoolen iedere zondag. Deze morgen was heel bijzonder. Er werden 2 kinderen uit de gemeente gedoopt. Het was een mooie dienst met heel veel kinderen, Ik denk dat er wel 50 voorin de kerk kwamen staan en zitten om het allemaal goed te kunnen zien. Prachtig. “Laat de kinderen tot Mij komen” was wel van toepassing.

Na de dienst was er koffie. Vanwege het coronavirus dat rondwaart werd afgezien van feliciteren. Daarna verliep de dag rustig, We hadden gisteren de hele familie nog gezien bij Marleen en Marcel vanwege de verjaardagen van Marcel en Jurre.

Vanmiddag wat geluierd, gelezen, wordfeud gespeeld en gewandeld. Vanavond nog een keer naar de kerk. Weer een mooie dienst. Over Jeremia en Bonnhoefer . De éne leefde 2500 en de andere leefde 75 jaar geleden. Allebei vertrouwden ze op God in hun leven. Elke morgen is er de trouw en goedheid van onze God. Het is fijn om aan het eind van de dienst de zegen van deze God te ontvangen om de nieuwe week weer in te gaan.

Thuisgekomen en koffie gedronken. Daarna nog naar onze boeren gekeken, wat niet zo spectaculair was deze keer. Het stukje van deze dag geschreven en na een lekker wijntje naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *